Keukenhelden

Content strategie

Er is een groeiend tekort aan koks in professionele keukens door heel Nederland, terwijl de smaak van gasten steeds veeleisender wordt. W&G Brinkhorst heeft hier onder de merknaam ‘Keukenhelden’ een concept voor bedacht om personeel in keukens te ontlasten: hoge kwaliteit voorgegaard vlees dat met een relatief eenvoudige handeling perfect kan worden afgewerkt op een Big Green Egg, Josper of andere grill.

Tijdens gesprekken met chef-koks merkten ze echter dat er veel weerstand was om het product te proberen. Tijd voor ons om aan de slag te gaan! Wij hebben voor Keukenhelden een content strategie bedacht waarin we ervaringsverhalen van chef-koks die de producten al gebruiken centraal stellen.

De contentstrategie is gebaseerd op het Hero, Hub, Hygiene principe waarbij er content gemaakt wordt van diverse lengten en typen, om op verschillende platformen het verhaal goed te kunnen delen.

Concreet hebben we 5 Hub film portretten gemaakt van chef koks, variërend van strandtent tot sterrentent. Van deze portretten zijn de sfeerbeelden opnieuw gebruikt om één Hero film te monteren, die het overkoepelende verhaal van Keukenhelden verteld via een voice-over. In de Hygiene laag zijn er onder andere diverse recepten films gemaakt, maar ook vlogs die de accountmanagers zelf filmen als zij op bezoek gaan bij chef-koks waarin zij hun favoriete recept met Keukenhelden delen.

 

  Type
  Video marketing campagne met content strategie
  Services
  Contentstrategie, concept, productie, opnamen, post-productie, voice-over
  Channels
  Website, YouTube, Facebook

Other projects

Interesse?

We would love to start a conversation with you!