Contentstrategie

Keukenhelden (W&G Brinkhorst)

In professionele keukens door heel Nederland is een groeiend tekort aan chef-koks, terwijl de smaak van gasten steeds veeleisender wordt. W&G Brinkhorst – een leverancier voor food professionals en dé specialist in kip, vlees, wild en gevogelte – bedacht daarom onder de merknaam ‘Keukenhelden’ een concept om personeel in keukens te ontlasten: hoge kwaliteit voorgegaard vlees dat met een relatief eenvoudige handeling perfect kan worden afgewerkt op een Big Green Egg, Josper of andere grill.

Tijdens gesprekken met chef-koks merkten ze dat er wel veel weerstand was om de producten te proberen. Tijd voor ons om aan de slag te gaan. Voor Keukenhelden hebben we een contentstrategie bedacht waarin we de ervaringsverhalen van chef-koks die Keukenhelden al gebruiken, centraal stellen. De contentstrategie is gebaseerd op het hero, hub & hygiene principe waarbinnen je content maakt met diverse lengtes en types, om het vervolgens op verschillende online platforms te kunnen delen. De portretfilm van Patrick van Den Bosch die werkzaam is als chefkok bij EVE staat hierbij centraal.

In totaal hebben we vijf hub-filmportretten gemaakt van chef-koks, op locaties variërend van een strand- tot sterrentent. Van deze portretten hebben we de sfeerbeelden opnieuw gebruikt om één overkoepelende hero-film te monteren, die met een voice-over het verhaal van Keukenhelden vertelt. Voor de hygiene-laag hebben we onder meer vlogs gemaakt, gefilmd door accountmanagers van W&G, waarin zij op bezoek gaan bij chef-koks die hun favoriete recept met Keukenhelden delen.

Other projects

Interesse?

We would love to start a conversation with you!