‘Mens en machine op één lijn’ videos

PostNL

Onlangs opende PostNL het Sorteercentrum Kleine Pakketten in Nieuwegein, een hypermodern geautomatiseerd en gerobotiseerd centrum dat speciaal is ingericht voor het sorteren en landelijk distribueren van kleine pakketjes. Hier werken mens en machine samen op één lijn; een unieke teamsamenstelling die je nog nergens anders in Nederland tegenkomt. En dat levert veel voordelen op. Zo kan PostNL tot maar liefst 15% meer pakketten bezorgen, en is het sorteerproces nog nauwkeuriger én beter voor het milieu.

Om de opening van het sorteercentrum aan te kondigen, hebben we in samenwerking met creatief bureau Selmore een aantal video’s gemaakt. Hierbij was het belangrijk dat de voordelen van het sorteercentrum naar voren kwamen, maar ook de relatie tussen mens en robot. Want hoewel er robots werken, vervangen ze hun menselijke collega’s niet, maar werken ze hecht met elkaar samen.

Hoe breng je een robot dichter bij de mens? Simpel: door de techniek te vermenselijken met Robbie de robot. We schreven de scripts, maakten een shotlist en schreven een benadering. In de video’s gaat Robbie op sollicitatiegesprek, krijgt hij op zijn eerste werkdag een uitgebreide rondleiding door het sorteercentrum én eet hij een snack met zijn menselijke collega in de kantine. Mens en machine op één lijn. Kort, fun en zonder dat je het doorhebt ook nog eens heel erg informatief. 

Other projects

Interesse?

We would love to start a conversation with you!