‘Plants powering people’ campagne

Royal Cosun

Royal Cosun maakt al ruim 100 jaar producten uit agrarische gewassen zoals aardappel en suikerbiet. Tegelijkertijd werken ze intensief aan de innovatie van deze producten en processen om zo de suikerbieten en aardappels optimaal te benutten. Zo haalt Cosun functionele ingrediënten uit agrarische gewassen, plantaardige eiwitten bijvoorbeeld, die dierlijke eiwitten kunnen vervangen. En verwerken ze zijstromen tot grondstoffen voor voedzaam en gezond veevoer en zelfs non-foodproducten zoals shampoo. Dat is nog eens de kracht van planten optimaal benutten.

Om visueel te maken welke eindeloze mogelijkheden planten hebben en wat Cosun allemaal doet, hebben we in samenwerking met het reclamebureau VBAT/Superunion de fotografiecampagne ‘Plants Powering People’ ontwikkeld. Centraal hierin staat de keten: van het planten, zaaien en oogsten van gewassen tot het omvormen van die gewassen tot diverse eindproducten. De beelden ademen groen, zijn kleurrijk en crisp en vormen bovendien een eenheid. Ze passen ook precies bij waar Cosun voor staat: groei, trots, openheid en positieve energie.

Licht was een belangrijk aspect bij deze fotoserie en daarom hebben we zoveel mogelijk gewerkt in de vroege ochtend en late middag. Ook bijzonder aan dit project is dat we hebben gewerkt in fases die waren verdeeld over een vrij lange periode. Zaaien en oogsten kun je natuurlijk niet in één dag in beeld brengen. In dit traject hebben we de opdrachtgever van A tot Z ontzorgd: van het maken van een moodboard tot productionele ondersteuning.

Other projects

Interesse?

We would love to start a conversation with you!